Novi Sad
25.08.2010.
13:20 > 06:35
Nakon uklanjanja ostataka mosta na baržama, nastavljaju se radovi na parternom uređenju Keja žrtava racije i Beogradskog keja, na potezu od Bulevara cara Lazara do Kanala DTD.    
  • sasaa

    07.09.2010 07:50
    klupa bez naslona
    Sve mogu da razumem,

    izgled keja - ukusi su razliciti,
    parkinzi i prilazi po zahtevu vlasnika kafica - u Srbiji je to "normalno"
    "ugradili" su se - i to je ovde "normalno"
    sivi behaton - s obzirom ko ga pravi i to je "ok"
    sirina setalista od 2,5 metara - valjda je tako moralo da bude

    ali KLUPE BEZ NASLONA ???

    "Kao metla bez drske, kao wc solja bez daske, kao tronozac bez jedne noge... To je ona klupa koja uvek zvrji prazna.
    Penzioneri je uglavnom zaobilaze, jer mogucnost da smeste kosti je prepolovljena, oni nemaju na sta da se naslone, a mladi nemaju na sta da sednu."



  • 30.08.2010 06:46
    Lopovi nose crno da ih ne primete dok kradu po mraku, a onda jednog dana zamene taj oufit za onaj dezeniran kao majica onog deke sa unukom.
  • Tuareg

    26.08.2010 13:57
    Reči i dela govore
    Robert i Marko su režimski ljudi.
    Nek sednu, jedan!
    2 000 000 000 hej, miliona teško zarađenih novaca, tuđih, je s t r a ć e n o !
    Nikakva trava, cveće i egzotično drveće oprati to neće!
  • robert

    26.08.2010 11:42
    neverovatno kako novosadjani ne razmisljaju... pitaju gede je zelenilo, drvo i cvece... pa ljudi, radove jos nisu ni zavrsili, cekajte da odu radnici i da se stavi seme za travu kao i da se posade cvece... sve ima svoj redosled... naravno da sad jos sve izgleda sivo, bez zelenila...
    bice to ok kej samo treba sacekati da se sve zavrsi... ne moze trava da izraste za dva dana... pravi oblik kej ce zauzimati za prolece i bice jedan od najlepsih u zemlji.
  • liman

    26.08.2010 09:09
    A gde tece ta voda koja se pusti iz cesme?
    Smesno.
  • marko

    26.08.2010 08:39
    kako ste dosadni
    kej izgleda bre preterano i centar izgleda ok mada nisu bas morali sve da asfaltiraju ali ipak su uradili ono sto je neophodno. Centar je radjen zato sto treba pokrajna da sredjuje oko pozorista pa je grad sredio trg i okolne ulice. kej je priveden svojoj nameni a sto je najvaznije to svi zaboravljaju nije on radjen zbog trim staza ili terena za bocanje nego su dizali nasip kako bi grad bio sigurniji od poplava... sve kritikujete bolje dajte neke predloge i aktivno ucestvujte u politici mesta u kom zivite
  • Rebarbara

    26.08.2010 05:00
    200 000 000 Dinara
    Bačeno u kantu za smeće!
    Uređenje centra je 70 000 000, kej 120 000 000,
    a stubići, kugle, sakralna led rasveta, posečeni, pardon, iskasapljeni parkovi, behatoni u centru ( koji se već, jelda Maja, raspadaju ), novoasfaltirane ulice koje se raspadaju... to ide pride, kao i novogodišnje proslave, eko kampovi... Gooomila pobacanih i besno potrošenih naših novaca zarad sitnih ličnih koristi i "ugradnje". Hej, gradski oci, da li mislite da vašu decu neće biti sramota zbog toga, kada vas već nije? Da li mislite da se ne vidi vaša bahatost i lopovluk?
  • MarkoNS

    26.08.2010 04:16
    Ala se ova dvojica sa slike lepo provode... Iskreno - zavidim im kako su sebi uredili živote.
  • 25.08.2010 23:24
    Hocemo i mi malo tog mirisa Evrope
    Slazem se da nema dovoljno zelenila ali moram da priznam da je ovo jedini projekat koji nas podseca da je Novi Sad u Evropi. Bilo bi dobro da se grad podjednako razvija u svim delovima. Meni nije jasno zasto se Novo Naselje tretira kao deo Novog Sada kada treba da se plate komunalije, a tamo se vise ne kosi trava, higijena je losa, nema policijske stanice. Pa zar smo mi gradjani drugog reda. Drugim recima OCISTITE NOVO NASELJE od smeca, kriminala i korova ( a moze i koja ekskluzivna korpa za smece ). Hvala unapred.

  • Nušić

    25.08.2010 21:31
    Vodu iz česme i kantu za đubre nisu probali jer mu to dodje jedno te isto. Lepo su ih pozicionirali, da žedan čovek može da izgrgolji usta i pljucne crve pravo u kantu da tu čekaju pecaroše koji zaborave mamce. Neverovatno kako su o svemu vodili računa.
  • emanon

    25.08.2010 21:18
    Samo mi nije jasno zasto je ostavljen prilaz na mestu na kojem se nalazio most na barzama a tog prilaza cak ni pre 1999. godine nije bilo na keju? Mozda je neko iz grada jednostavno napravio ustupak vlasniku broda Zeppelin i ostavio taj prilaz kako bi elita u dzipovima mogla na tom mestu da se penje na kej. Cak i ako se pogleda satelitska mapa na Googlu koja je nacinjena pre uklanjanja barzi i pre pocetka radova na keju vidi se da se na tom mestu uradila jedne velika izmena, dodate su rampe za spustanje vozila na donji nivo nasipa. Hmmm, neko u ovom gradu misli da smo budale pa ce ovo da provuce kao nesto sto je i ranije postojalo. Zivi bili pa videli kada dzipovi budu krenuli da pesacima i biciklistima presecaju put na svom putu prema Zeppelina. Ovaj grad se svevise uredjuje po meri malobrojne elite sumnjivog kapitala.
  • hmm

    25.08.2010 21:04
    "Aleksandar Jovanović i Borislav Novaković su isprobali biciklističku stazu."

    A što nisu isprobali vodu iz nove česme?

  • Jos jedno ruglo

    25.08.2010 21:01
    Stvarno ne znam kome se svidja novi kej.. Ok je to sto ima kosarkaski teren i teren za bocanje...ali gde je nestalo ono zelenilo i cvece?? Ah...da...sad je tu prostor za parkiranje...Kako ispisano ispod slike, i nastariji novosadjani uzivaju, ma sva serca u one klupe bez naslona pa mogu da se lepo odmore...
    Ma dajte ljudi dokle vise ovako?? Novi Sad je postao grad sa sve manje zelenila! Kad su mi ranije dolazili gosti koji nisu iz Novog Sada divili su se kolicini zelenih povrsina koju nas grad ima...sad je sve sivlji i tuzniji...
  • Nizina

    25.08.2010 19:12
    Jos jedan
    Lepi primerak tipicne novosadske arhitekture koja vlada od 90tih - Bosanski neoklasicizam.
  • Nenad

    25.08.2010 14:25
    Promasena tema
    Kej je upropasten nestrucnim "uredjenjem" on je izgubio svoju glavnu ulogu a to je da covek u sred grada moze da vidi malo zelenila, drvece i da se prijatno oseca. Sada je sve u neverovatnom sivilu, a sve to naravno, zbog PARKINGA! Kej je postao tesan za sve nema tu dovoljno mesta ni za pesake ni za bicikliste ni za ljude koji trce. I u mnogo bogatijim drzavama poput Nemacke bi ovakav prostor samo bio asvaltiran, a zuta linija bi obelezavala i razdvajala pesacki i biciklisticki deo. Ovde naravno svako mora da se ugradi, zamislite samo koliko kilometara bankina je spiskano u ovog sivog monstruma. Klupe bez naslona necu ni da komentarisem. Ponovo se veliki projekti koji ce uticati na kvalitet naseg zivota u decenijama koje dolaze rade bez javne rasprave i ukljucivanja gradjana. Prica se i da se sprema javna garaza u parkicu izmedju muzeja. Ceo parkic je toliko zapusten, fekalije, spricevi, bez nocnog osvetljenja. To se namerno radi kako bi svi digli ruke i rekli radite sta hocete samo da ne gledamo ovaj uzas. E pa gospodo nece moci! ¡No Pasarán!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna